Рјабков: Односи Русије и САД ни гори ни бољи под Трампом

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаСергеј Рјабков
Сергеј Рјабков - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков изјавио је да се односи те земље и САД нису ни погоршали, али ни побољшали под администрацијом америчког председника Доналда Трампа.
Три совјетске ракете РСД-10 припремљене за уништење, у оквиру Споразума о ликвидацији ракета средњег и малог домета - Sputnik Србија
Русија неће скрштених руку гледати како Америка гомила оружје

„Не бих рекао да су односи у дубљој кризи него у време одласка администрације Барака Обаме. Али заправо, потребан је напор за њихово поправљање. У ствари, ми нисмо успели да достигнемо неопходну динамику побољшања“, рекао је Рјабков у интервјуу за лист „Известија“.

Заменик шефа руске дипломатије је додао да ова ситуација произилази из више фактора, од којих је један од најважнијих тешка политичка конфронтација са САД.

„Неки веома озбиљни и утицајни кругови и даље не могу да се помире са победом Доналда Трампа на изборима и труде се да искористе питање односа са Москвом за политичку борбу“, рекао је Рјабков.

Он је додао да САД, као и пре, показују жељу да се играју војне силе као једна од страна у конфликту у Сирији, што је недопустиво.

Према његовим речима, Вашингтон не сме да дели терористе на лоше и веома лоше, покушавајући на тај начин да реши сопствене геополитичке задатке.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала