Трамп рекао ко се мешао у америчке изборе

© AP Photo / Petr David JosekПредседник САД Доналд Трамп држи говор у Варшави
Председник САД Доналд Трамп држи говор у Варшави - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп је на конференцији за новинаре у Варшави осудио наводно „дестабилизирајуће“ понашање Русије, преноси агенција АФП.

„Сарађујемо са Пољском и одговарамо на акције и дестабилизирајуће понашање Русије“, рекао је Трамп.

​Амерички лидер дошао је у званичну посету Пољској.

Председник САД позвао је Русију да престане да подржава „непријатељске режиме“.

„Позивамо Русију да прекине своје агресивне активности у Украјини и другим деловима света и престане да подржава непријатељске режиме у Сирији и Ирану“, рекао је Трамп.

​О мешању у председничке изборе

И Русија, али и друге земље су могле да се мешају председничке изборе у САД , изјавио је амерички председник.

Министар одбране САД Џејмс Матис долази на министарску конференцију НАТО-а у Бриселу - Sputnik Србија
Матис: НАТО разматрао „дестабилизирајуће акције“ Русије

„Мислим да је то могла да буде Русија, али су могле да буду и друге земље“, рекао је Трамп на конференцији за медије након састанка са председником Пољске Анджејем Дудом у Варшави.

„Мислим да се многи људи мешају. То се дешава одавно… много, много година. Барак Обама, када је био председник, сазнао је за то… у августу (2016. године). Избори су били у новембру. Прошло је много времена, а он није ништа урадио. Зашто он није ништа урадио по том питању? Њему су рекли да је то била Русија“, рекао је Трамп.

Према његовим речима, бивши председник је мислио да ће Хилари Клинтон победити на изборима и зато је предложио да се ништа не ради.

„Да је мислио другачије, нешто би урадио… Да је мислио да ћу ја да победим на изборима, он би много тога урадио у вези са тим“, додао је амерички председник.

У Конгресу САД тренутно се води независна истрага о „мешању Русије“ у председничке изборе у САД, на којима је победио Доналд Трамп. Сличну истрагу спроводи и ФБИ. Конгрес је одржао низ расправа о „руском мешању“, али обавештајци који су учествовали у расправама нису пружили никакве доказе, позивајући се на тајност података.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала