Брнабићева: Дала сам стенограм, нисам се правдала Чепурину

© Влада Републике СрбијеАна Брнабић и Александар Чепурин
Ана Брнабић и Александар Чепурин - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је руском амбасадору у Београду Александру Чепурину дала стенограм свог разговора за америчку агенцију Блумберг, али да му се није правдала.
Брнабић: Традиционални српски патриотизам нема само један облик на који смо се сви ми навикли. - Sputnik Србија
Брнабићева предала Чепурину стенограм интервјуа који је узбуркао Србију

„Дала сам стенограм разговора зато што је важно задржати континуитет да председник Владе буде отворен и искрен према сваком свом партнеру. Нисам се правдала. Била сам отворена и у интервјуима Блумбергу, и Спутњику и Би-Би-Сију. Желела сам да покажем да стојим иза сваке своје речи, иако су неке моје изјаве потпуно извучене из контекста“, рекла је Брнабић у интервјуу за Блиц.

Она додаје и да није очекивала толику дебату у јавности, а да је са Чепурином имала раније договорен састанак као нови председник Владе и као што се претходно видела са немачким, америчким, кинеским амбасадором.

На констатацију да је то супротно дипломатској пракси, она каже да је прагматична особа и да јој је једино важно да стране о којима је причала знају шта је тачно рекла.

„Да ли је то требало урадити по дипломатском протоколу, неважно је. На фотографији која се појавила у медијима је честитка премијера Русије коју ми је Чепурин уручио.

„Прича је много мање занимљива од онога како је у медијима упакована“, каже Брнабићева.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је пре два дана да је Брнабићева предала транскрипт интервјуа за агенцију Блумберг руском амбасадору у Београду и да га је уверила да су амерички медији погрешно пренели њену изјаву о томе да ће држава пре да изабере ЕУ него Русију.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала