Џен Псаки — кад Америка спадне на овакве експерте

© AP Photo / Evan VucciПредседници Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп на самиту Г20 у Хамбургу
Председници Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп на самиту Г20 у Хамбургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушков коментарисао је речи бивше представнице Стејт департмента Џенифер Псаки да је Трамп упао у Путинову замку на састанку двојице лидера у Хамбургу.
Џен Псаки - Sputnik Србија
Џен Псаки: Руси очекивано победили Трампа

Псаки је критиковала Доналда Трампа због недовољне припреме за састанак са Путином, који је она описала као „најважнији дипломатски догађај овог лета“. Она је такође оптужила америчког председника да није извршио притисак по питању „мешања“ Русије у изборе.

Коментаришући речи америчког дипломате, Пушков је довео у питање експертске способности Псакијеве и подсетио на њене географске грешке.

„Да бисте се прочули као стручњак у САД довољно је да изјавите: ’Трамп је упао у Путинову замку‘. Ето и Псакијева, која не разликује Иран од Ирака, јесте стручњак Си-Ен-Ена“, написао је Пушков на свом налогу на Твитеру.

​Сенатор је истакао и да појављивање Псакијеве као стручњака представља показатељ интелектуалног нивоа америчке политичке класе.

„Када се Псакијева, која засмејава свет својим незнањем, појављује као експерт, то много говори о интелектуалном нивоу америчке политичке класе“, додао је Пушков.

​Путин и Трамп одржали су свој први састанак 7. јула на маргинама самита Г20 у Хамбургу. Очекивало се да ће преговори трајати око пола сата, али су двојица лидера разговарала више од два сата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала