Предлог за сарадњу о сајбер-безбедности не значи да ће одмах прорадити радна група

© FlickrИнтернет безбедност
Интернет безбедност - Sputnik Србија
Пратите нас
Разматрање питања о формирању радне групе између Русије и САД о сајбер-безбедности не значи да ће она одмах почети да ради, важно је да је Вашингтон спреман да размотри могућност сарадње са Русијом у овој области, саопштила је представница председника Русије у Г20 Светлана Лукаш.
Хакер за компјутером - Sputnik Србија
Трамп већ сумња у договор са Путином

„Питања о сајбер-безбедности су кључна, између осталог и у односима између Русије и САД. Колико ја знам, о овом питању разговарало се најмање 40 минута на састанку двојице председника (у Хамбургу). Разматрана су питања заједничке сарадње у овој области. Председник Путин предложио је да се формира радна група, али то не значи да ће она одмах почети да ради, одмах од сутра. То се више може сматрати као интерпретација“, рекла је Лукашева на брифингу.

Према њеним речима, главно је то што су САД спремне да разматрају сарадњу у тој области.

„Даље ћемо видети, можда ће то бити радна група, а можда сарадња на платформи Уједињених нација. У сваком случају, наше две земље морају да разговарају о овим питањима. Управо о томе су се и договорили председници“, нагласила је она.

Председник САД Доналд Трамп током састанка са руским лидером Владимиром Путином у Хамбургу - Sputnik Србија
Трамп: Са Путином сам се договорио да спасавамо животе

„Нисам рекла да је радна група формирана и да ће радити. Рекла сам да ће бити сарадња у овој области. Предлог за формирање конкретне билатералне радне групе дат је на састанку, али нико осим учесника не зна у каквој формулацији је то предложено и како је на то реаговао председник (САД Донадл) Трамп“, објаснила је она.

Она је додала да Москва верује да ће Русија и САД сарађивати у области сајбер-безбедности у форми који одговара обема странама, додала је Лукашева. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала