„Њујорк тајмс“: Трампов син знао да Руси хоће да помогну његовом оцу

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteСин америчког председника Доналд Трамп Млађи
Син америчког председника Доналд Трамп Млађи - Sputnik Србија
Пратите нас
Син америчког председника Доналда Трампа, пре састанка са Наталијом Весељницком, за коју је веровао да је поседовала информације штетне по Хилари Клинтон, био је обавештен електронском поштом да је то један од покушаја руске владе да помогне његовом оцу у председничкој кампањи, пише „Њујорк тајмс“.

Цитирајући три особе које су упознате са мејлом, лист је у понедељак известио да је стручњак за односе са јавношћу Роб Голдстоун, који је организовао састанак Трампа Млађег и руске адвокатице Весељницке, у поруци најстаријем сину америчког председника указао на то да је руска влада била извор потенцијалних штетних информација, преноси Ројтерс.

У саопштењу Доналда Трампа Млађег, које је објављено у недељу, он није навео да му је речено да је адвокатица била заступница Кремља, наводи агенција.

Син америчког председника Доналд Трамп Млађи - Sputnik Србија
Трампов син: Сарађиваћу са Сенатом у вези с руском адвокатицом

Како је навео лист, мејл ће највероватније бити од интереса за истражитеље који се баве питањем умешаности Русије у предизборну кампању Доналда Трампа.

Трамп Млађи је унајмио правника да га заступа у истрази о руском мешању, док су истакнути републиканци изразили забринутост поводом састанка сина председника САД и Рускиње за време председничке кампање прошле године.

Како је претходно известио Ројтерс, син америчког председника је у понедељак рекао да ће радо поделити информације са Одбором за обавештавање Сената САД уколико то тело одлучи да анализира састанак који је он имао са руском адвокатицом током предизборне кампање свог оца.

„Радо ћу сарађивати са Одбором и проследити му оно што знам“, написао је Трампов син на Твитеру, након што је један републикански члан Одбора рекао да ће га то тело испитати, преноси Ројтерс.

Истовремено, Бела кућа је саопштила да нема ничег непримереног у томе што се Трампов син састао с руском адвокатицом за време председничке кампање прошле године, истакавши да је тај састанак кратко трајао и да се „после тога апсолутно ништа није десило“, наводи британска агенција.

Претходно је Голдстоун изјавио да је то учинио на захтев свог клијента из Москве, певача, текстописца и предузетника Емина Агаларова.

Иванка Трамп - Sputnik Србија
Иванка јака кô Америка

Како је образложио у саопштењу, Агаларов га је питао да помогне да се организује састанак између Доналда Трампа Млађег и руске адвокатице, за коју каже да је тврдила да има информације у вези са нелегалним донацијама Демократском националном комитету током кампање.

Према његовим речима, Весељницка је отворила састанак с Трамповим сином уз неколико примедби о финансирању кампање пре него што је прешла на питање забране држављанима САД да усвајају руску децу.

У том тренутку, нагласио је, Трамп Млађи је прекинуо састанак, преноси Ројтерс.

„Ништа није произишло из тог састанка и није било накнадних сусрета страна“, рекао је Голдстоун.

„Њујорк тајмс“ је раније објавио да је најстарији Трампов син пристао на састанак са Весељницком након што су му обећане информације штетне по кандидаткињу Демократске партије за Белу кућу Хилари Клинтон.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала