Египат: Погинуло пет, рањено шест полицајаца

© AP Photo / Amr NabilКола хитне помоћи у Египту
Кола хитне помоћи у Египту - Sputnik Србија
Пратите нас
У експлозијама две бомбе на путу ка полуострву Синај данас је погинуло пет припадника египатске полиције, а рањено шест, саопштиле су снаге безбедности у Египту.
Хургада - Sputnik Србија
Напад на туристе у Египту (фото, видео)

У граду Аришу, престоници провинције Северни Синај, погинуло је пет полицајаца и рањена су тројица, након што је њихово оклопно возило прошло на путу поред бомбе која је у том тренутку експлодирала.

Друго оклопно возило је убрзо стигло до места несреће, након чега је експлодирала и друга бомба, ранивши тројицу полицајаца.

Како наводи Ројтерс, бомбе су на пут поставили екстремисти који су чекали да полицијска возила наиђу, а затим их даљински активирали. Одговорност за напад још нико није преузео.

Међутим, како наводи агенција, Египат се суочава са побуном коју предводи ДАЕШ у Северном Синају, где су од 2013. погинуле стотине војника и полицајаца, када је војска срушила исламског председника Мохамеда Морсија након масовних протеста.

Египатска полиција - Sputnik Србија
Каиро: Сукоб полиције и становника

ДАЕШ је такође у претходним месецима извео већи број напада на снаге безбедности на копну и на коптске хришћане, при чему је погинуло око стотину Копта од децембра.

Војни авиони изводили су ваздушне нападе у подручјима источно од Ариша и јужно од града на граници Шеик Зувеид, наводи агенција.

Најмање 23 војника погинула су када су аутомобили са бомбашима-самоубицама прошли кроз два војна контролна пункта у Северном Синају у петак, за шта је ДАЕШ преузео одговорност.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала