Кремљ: Условљавањa око дипломатске имовине су неприхватљива

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Било какво условљавање од стране Вашингтона по питању враћања руске дипломатске имовине је неприхватљиво, дијалог о том питању се води на нивоу Министарстава иностраних послова, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Сматрамо да је враћање имовине неопходно учинити без икаквих услова, без додатних разговора. То што се дешава представља апсолутно кршење међународног права“, рекао је он.

Бела кућа - Sputnik Србија
Бела кућа: Враћамо Русима имовину у замену за...

Песков је такође истакао да су о том питању разговарали и председници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, током сусрета на маргинама самита Г20, као и да се ти разговори настављају на нивоу Министарстава иностраних послова две земље.

„Кремљ се нада да ће САД пројавити политичку мудрост и добру вољу како би се питање повратка дипломатске имовине решило. Хајде да не гледамо превише у будућност, ситуација је веома осетљива и компликована, рећи ћу искрено“, додао је он.

Песков се осврнуо и на недавну вест да је лидер ДАЕШ-а Абу Бакр ел Багдади и даље жив, рекавши да Москва нема прецизне информације о његовој евентуалној смрти, као и да се то питање тренутно проверава.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала