Немачка предложила проширење санкција Русији због „Сименса“

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЦентрална филијала компаније Сименс у Москви
Централна филијала компаније Сименс у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка је предложила да се прошире санкције Русији због „Сименсових“ турбина које су испоручене Криму, пренела је агенција Ројтерс позивајући се на дипломатске изворе.
Седиште компаније Сименс у Минхену - Sputnik Србија
„Сименс“ прекида испоруку енергетске опреме руским компанијама

Агенција наводи да је Берлин предложио да се на санкциони списак додају три-четири руска држављанина и организације. Европска унија могла би да размотри нова ограничења у среду. Према речима дипломатског извора, на списак санкција могли би бити укључени запослени у Министарству енергетике и руска компанија која је превозила турбине.

Компанија „Сименс“ одбила је да коментарише ове информације.

Јуче је лист „Билд ам зонтаг“, позивајући се на представника немачког Министарства спољних послова написао да ће се ситуација са турбинама довести до погоршања односа две земље.

О санкцијама због „Сименса“

Кремљ неће коментарисати медијске извештаје о могућем проширењу европских санкција Русији у вези са ситуацијом око „Сименсових“ турбина, рекао је Песков. 

„Не сматрамо да је могуће коментарисати саопштења Ројтерса које се не позива ни на какве посебне изворе. Често су се слични извештаји показивали као лажни. Због тога не сматрамо да је могуће да се то коментарише“, одговорио је Песков новинарима на питање о ставу Кремља у вези са медијским извештајима о плановима ЕУ да прошири санкције Русији у вези са ситуацијом око „Сименсових“ турбина.

Немачки концерн „Сименс“ саопштио је раније да су све четири његове турбине које су биле намењене за пројекат у Тамању испоручене на Крим незаконито. Због тога је компанија предложила да се уговор анулира, а турбине откупе. „Сименс“ намерава и да прекине споразум са руским компанијама и обустави испоруке по уговорима који су на снази у фирмама које контролише држава.


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала