Откривени велики тајни пролази ексцентричног тајкуна (видео)

Пратите насTelegramOdyssey
Британски истраживачи били су запањени када су пронашли велике тајне пролазе испод Ливерпула које је прокопао дувански тајкун из Викторијанског доба Џозеф Вилијамсон.

Он је у периоду од 1810. до 1840. године запослио стотине мушкараца да направе огромне пролазе испод дела града Еџ Хил. Откривени су тек ове недеље, 10 година након што је пронађен Велики тунел, највећа комора коју је саградио ексцентрични бизнисмен.

Његова сврха је остала непозната, али биографи претпостављају да се Вилијамсон спремао за неку велику катастрофу. Друга теорија је да је желео да обезбеди посао локалним мушкарцима у периоду рецесије и недостатка послова. Пројекат је трајао 30 година.

Становници Еџ Хила називали су Вилијамса краљем због добротворног рада, али тај човек је био познат и по чудним наређењима. Радницима је знао да каже да копају на једном месту, а затим да га затрпају. Тражио је да праве бетонске лукове, а онда да их руше.

Тунели и пролази се налазе на дубини од пет метара. Улазак је био омогућен само људима у које је Вилијамсон имао поверења.

 

РТРС

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала