Украјински „Антонов” иде у старо гвожђе

© Фото : WikimediaАвион Ан-124
Авион Ан-124 - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинска компанија за производњу авиона „Антонов”, која је произвела највећи авион на свету Ан-124 „Руслан” и Ан-225 „Мрија” биће угашена у наредна два месеца, наложила је украјинска влада Комисији на челу са замеником министра за економски развој и трговину Јуријем Бровченком.
Амерички председнички авион познат под именом Ерфорс 1 - Sputnik Србија
Украјина нуди Трампу свој председнички авион „антонов“

Комисија треба да „обезбеди ликвидацију концерна за два месеца, а зa три да преда Влади ликвидациони биланс концерна“, наводи се у указу Владе од 19. јула.

Раније су у састав концерна улазила само предузеће „Антонов“, као и харковско предузеће за производњу авиона и државно предузеће „Завод 410 ГА“ у Кијеву.

Одлука о гашењу „Антонова“ је донета још у јануару 2016. године. Како је тада објаснила прес-служба Министарства за економски развој и трговину, она је донета „због одсуства учесника“, јер сва три предузећа чине концерн „Укроборонпром“.

Концерн „Антонов“ је основан 1946. године у Новосибирску. Шест година касније су га преместили у Кијев. Концерн је конструисао путнички авион Ан-24, теретни Ан-124 „Руслан“, као и највећи авион на свету Ан-225 „Мрија“.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала