Северна Кореја запретила САД — ако нам пипнете вођу...

© REUTERS / KCNAСевернокорејски лидер Ким Џонг Ун врши инспекцију подјединице севернокорејске војске у Пјонгјангу
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун врши инспекцију подјединице севернокорејске војске у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Пратите нас
Северна Кореја запретила нуклеарним нападом „на срце САД“, ако Вашингтон покуша да свргне режим у Пјонгјангу, наводи јужнокорејска државна агенција Јонхап.

„Ако се Америка усуди да покаже и најмањи сигнал да покушава да свргне нашег врховног вођу, извешћемо немилосрдан напад на срце Сједињених Америчких Држава својим снажним нуклеарним ударом, који је временом ојачао“, изјавио је портпарол Министарства спољних послова, пренела је првобитно севернокорејска државна агенција КЦНА.

Војна парада у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Поновно уједињене Кореје? Америка не зна шта ће са Ким Џонг Уном

У вести коју је потом пренела агенција из Јужне Кореје наводи се да је то одговор на опаске главног човека америчке службе ЦИА Мајка Помпеа, који је прошле седмице алудирао на свргавање комунистичког режима у Пјонгјангу. Наиме, Помпео је тада изјавио да је најважније што САД могу да направе јесте да „се нуклеарни капацитет удаљи од оног ко би могао имати намеру да га користи“.

Министарство спољних послова Северне Кореје је то протумачило тако да се оцењује да је Помпео својом изјавом „прешао границу и да је јасно дао до знања да је циљ Трампове администрације… свргавање режима“, пренео је хрватски портал „Индекс“.

Подсећа се и да су напетости у том региону додатно подигнуте након што је Северна Кореја недавно лансирала прву интерконтиненталну балистичку ракету, дугог домета, која може да носи главу с нуклеарним пуњењем.

На захтев САД одржана је и хитна седница СБ УН, али је Русија тада блокирала резолуцију о Северној Кореји.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала