САД прекинуле сарадњу са једном опозиционом групом у Сирији

© AP Photo / Arab 24 networkБорци сиријских демократских снага поред америчких војних возила у предграђу сиријског Манбиџа
Борци сиријских демократских снага поред америчких војних возила у предграђу сиријског Манбиџа - Sputnik Србија
Пратите нас
САД су први пут престале да сарађују са једном од група на југу Сирије због њеног одбијања да се бори против терористичке групе ДАЕШ, рекао је на брифингу портпарол Пентагона Рајан Дилон.
Борци курдске пешмерге у Мосулу, Ирак - Sputnik Србија
САД послале 190 шлепера тешког наоружања Курдима

„Група се зове Шук (Шухада ел Карјатејн). Они су била један од партнера са којима смо радили на југу Сирије. Рекли смо им да је наш циљ у Сирији и Ираку победа над ДАЕШ-ом и искључиво победа над ДАЕШ-ом. И замолили смо наше партнере да буду посвећени истом задатку“, рекао је он.  

Представник Пентагона објаснио је да је одбијање даље сарадње везан са чињеницом да је група Шук желела да тежи циљеве који се разликују од борбе против ДАЕШ-а. Један од тих циљева, према његовим речима, може да буде „борба против режима“.

„Због тога смо им рекли да не можемо да их подржимо уколико буду тежили циљевима различитим од победе над ДАЕШ-ом. Ми више нећемо подржавати ову групу“, додао је Дилон одбијајући да говори о бројности и детаљима о овој групи.  

Он је истакао да је ово први пут да су САД морале да прекину сарадњу са одређеном опозиционом групом.

Касније је Дилон прецизирао да Сједињене Америчке Државе такође желе да одузму групи Шук оружје које им је предато за борбу против ДАЕШ-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала