Северна Кореја: Одлучно против САД у случају нових санкција

Пратите нас
Власти Северне Кореје упозориле су САД да ће предузети одлучне кораке у случају да Вашингтон појача санкције против Пјонгјанга, преносе медији.

Поред тога, из Пјонгјанга кажу да је тестирање балистичког пројектила упозорење за САД због настојања да наметну нове санкције.

Министарство спољних послова Северне Кореје навело је да је америчка кампања само додатно оправдање за Северну Кореју да настави са развојем својег оружја и поручило је САД да се пробуди из смешног сна, преноси АФП.

Амерички авиони B-1B Lancer - Sputnik Србија
Порука САД Пјогјангу: Бомбардери прелећу изнад Корејског полуострва

„Ако се Јенкији усуде да пошаљу нуклеарну бомбу на нашу земљу, показаћемо им онда како се делује са нуклеарном моћи“, наводи се у саопштењу Министарства.

Одговор Северне Кореје дошао је након што је амерички председник Доналд Трамп рекао да неће дозволити да Кина не чини ништа у вези са Северном Корејом и након што су два америчка стратешка бомбардера прелетела Корејско полуострво приликом заједничке вежбе са јапанским и јужнокорејским војскама. 

Северна Кореја извела је у петак поподне ракетну пробу, чиме је лидер Ким Џонг Ун тестирао способност своје војске да нападне територију САД, преноси АФП.

Технички детаљи те пробе показали су знатно већи домет пројектила, који би теоретски могао да досегне до обала САД, оценили су стручњаци.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала