Зашто је румунски шеф дипломатије заобишао Москву

© AP Photo / PETAR PETROVШеф дипломатије Румуније Теодор Мелешкану
Шеф дипломатије Румуније Теодор Мелешкану - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф дипломатије Румуније Теодор Мелешкану није транзитно слетео у Москву јер је авио-компанија „Аерофлот“ променила ред летења авиона на који је он требало да се укрца, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Како се наводи, ред летења министра је био утврђен унапред, али због промене времена полетања авиона из Москве било је потребно променити министрову карту.

„Управо је то разлог зашто министар није слетео у Москву“, додаје се.

Теодор Мелешкану - Sputnik Србија
Румунски министар одбио да лети преко Москве

Претходно је заменик руског премијера Дмитриј Рогозин рекао да румунски министар „за сваки случај“ није желео да се заустави у Москви.

Подсетимо, Румунија 28. јула није дозволила да авион авио-компаније С7, који је ишао из Москве у Кишињев, лети у њеном ваздушном простору. Међу 165 путника у авиону налазила се и руска делегација на челу са Рогозином, која је летела за Придњестровље. Авион је био принуђен да се окрене на румунској граници и затим слети у Минск.

Као разлог за одбијање, Букурешт је навео присуство „особа под санкцијама“ у авиону. Москва је те акције оценила као „груб антируски гест“. Министарство спољних послова Русије уложило је протест румунском амбасадору и затражило објашњење.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала