Нећете веровати шта нас гоји више и од брзе хране

Пратите нас
Тим канадских истраживача објавио је резултате новог истраживања према којем тинејџери и млади који чешће пију алкохол имају знатно веће шансе да добију вишак килограма.

Нови подаци долазе са Универзитета Ватерло у Онтарију, а тестирали су средњошколце из 89 школа који су испунили анонимне анкете. Међу питањима је било и колико често пију алкохол.

Дијета (илустрација) - Sputnik Србија
Дијете једу мозак

Чак 39 одсто средњошколаца признало је да се бар једном месечно напију, што укључује најмање пет алкохолних пића током изласка, а 11 одсто толико попије најмање једном недељно. Сав тај алкохол прерачунава се у додатне калорије, а слатка жестока пића имају више калорија.

Затим су на темељу података (какав алкохол конзумирају — пиво, вино, жестока пића и шта једу), израчунали просечне калорије, односно килограме које су могли добити као вишак.

На пример, они који су се једном седмично напили од вотке, годишње би унели 57.000 калорија више од оних који нису, што значи да су се удебљали до 7,5 килограма.

Ово је једна од првих студија која се конкретно бавила гојазношћу и дебљином код младих, а која је повезана с алкохолом. Једно од петоро америчке деце и 30 одсто канадске је или гојазно или има знатан вишак килограма.

Ранија истраживања бавила су се углавном тиме колико додаци и шећери у свакодневној исхрани утичу на гојазност.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала