Русија: Америка у Украјини долива уље на ватру

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајина, оружје
Украјина, оружје - Sputnik Србија
Пратите нас
Израда плана испорука оружја Украјини, по свему судећи, заснива се на чињеници да је ситуација на истоку земље недовољно експлозивна. Оправдање да се ради о испорукама наоружања одбрамбеног карактера не мења суштину, рекао је директор Департмана за питања неширења и контроле наоружања Министарства иностраних послова Михаил Уљанов.
Украјински војници одмарају се на тенковима током војне вежбе у близини Житомира, 150 километара западно од Кијева. - Sputnik Србија
Пентагон и Стејт департмент предлажу испоруку противтенковског оружја Кијеву

„Израда плана испорука оружја Украјини, по свему судећи, изгледа да се заснива на томе да је ситуација на истоку земље недовољно експлозивна и да треба долити уље на ватру. То што се ради о испорукама наоружања одбрамбеног карактера, суштину не мења, тим пре што устаници не предузимају покушаје ширења територије коју контролишу и Кијев нема од кога да се брани“, рекао је Уљанов.

Лист „Волстрит џурнал“, позивајући се на америчке чиновнике, саопштио је јуче да Пентагон и Стејт департмент праве план испорука противтенковских ракета и другог наоружања Украјини. Одобрење Беле куће за сада није стигло.

„Међутим, кругови у Украјини који су склони да употребе силу америчке испоруке би сигурно схватили као охрабрење за војне акције. Одговорност за такав развој догађаја пала би не само на Кијев, већ и на Вашингтон“, додао је високи руски званичник.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала