Габријел: Заштитићемо се од америчке политике санкција

© REUTERS / Fabrizio BenschМинистар спољних послова Немачке Зигмар Габријел на конференцији за медије у Берлину
Министар спољних послова Немачке Зигмар Габријел на конференцији за медије у Берлину - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска унија предузеће мере заштите у случају да САД под изговором санкција спроведу индустријску политику под слоганом „Америка пре свега“, изјавио је министар спољних послова Немачке Зигмар Габријел у интервјуу „Рајнише посту“.
Застава Аустрије - Sputnik Србија
Аустрија ће штитити своје интересе у случају антируских санкција

„Ми ћемо се заштитити од индустријске политике под слоганом ’Америка пре свега‘ која се спроводи под изговором санкција“, саопштио је Габријел, преноси прес-служба Министарства спољних послова Немачке.

Габријел је истакао да је за Европу важно да превазиђе украјинску кризу и политички притисак на Москву, али да је то могуће само под условом да ЕУ и САД делују „заједнички и јединствено“.

„Још увек има времена. Очигледно је да председник Трамп још није донео одлуку да ли ће пооштрити санкције Русији и на који начин. У сваком случају, закон предвиђа претходне консултације са нама, Европљанима, пре него што се то догоди“, додао је немачки министар.

Немачка канцеларка Ангела Меркел и председник САД Доналд Трамп на отварању самита Г20 у Хамбургу - Sputnik Србија
Немце питали да ли подржавају санкције Русији, одговор се неће допасти Америци

Према његовим речима, он намерава да искористи ту могућност разговора. „Налазићу се у блиском контакту са (америчким државним секретаром) Рексом Тилерсоном“, објаснио је Габријел.

Амерички Конгрес раније је одобрио закон о новим антируским санкцијама. Сада њега треба да потпише Доналд Трамп. Као одговор на то, Москва је наредила да САД смањи број запослених у дипломатским представништвима у Русији.

Европска унија негативно је реаговала на нове санкције, јер једна од одредаба документа подразумева рестриктивне мере против руских енергетских пројеката, између осталог и у Европи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала