Демократе губе бираче, Американцима дозлогрдила антируска реторика

© AP Photo / Andrew HarnikИзбори у Сједињеним Америчким Државама
Избори у Сједињеним Америчким Државама - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидери Демократске партије САД теже да умање реторику када је реч о везама америчког председника Доналда Трампа са Русијом због страха да би могли да изгубе поверење гласача који су се уморили од разноразних истрага које су у току против актуелне власти, пише лист „Политико“.

Наиме, аналитичари тврде да се демократе све више окрећу реалним проблемима које брину америчке бираче, а то је здравље, а не Русија, оцењује лист.

Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавровљева дијагноза: У Америци влада панична психоза

„Ми морамо да говоримо о томе о чему људи размишљају када устану из својих кревета, а то није Русија“, оценио је аналитичар Дери Срегоу.

Према недавним анкетама, иако Американци мисле да је Трамп заиста повезан са Русијом, многима је та тема дозлогрдила.

Истраживање листа показало је и да је преко половине грађана Америке мишљења да је лоше то што је Доналд Трамп Млађи одржао састанак са руском адвокатицом, али да исто толико људи ипак не подржава иницијативу за импичмент Трампа.

Сличног мишљења је и градоначелник Сан Франциска Гевин Њусом, који сматра да истрага о умешаности Русије у америчке изборе не доноси демократама никакве користи.

„Русија је последње што интересује бираче. Уколико изађете на улицу и упитате некога шта му је најважније, скоро нико неће на прво место ставити Русију“, додао је Њусом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала