Бакир: Ђе бабо стаде, ја продужих

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALL Бакир Изетбеговић
Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија
Пратите нас
У Сарајеву је обележена 92. годишњица од рођења првог председника Председништва БиХ, ратног команданта Алије Изетбеговића, а његов наследник, члан Председништва БиХ Бакир је изјавио да се политиком бави како би покушао да заврши оно што је његов отац започео.
Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија
Изетбеговић: Нема помирења док Срби не признају геноцид

„Покушавамо да наставимо његовим путем, а он сам је имао огромне отпоре, али је изборио позицију са које настављамо да се боримо за целовиту Босну и Херцеговину, земљу демократије, равноправности народа, грађана и људских права“, рекао је Изетбеговић, који је и лидер Странке демократске акције.

Он сматра да сви у БиХ треба са пијететом да се сећају Алије Изетбеговића, а нарочито „босанске патриоте“ и Бошњаци муслимани јер су се око њега окупљали људи који су бранили њихову веру, идентитет, територијални интегритет и суверенитет земље.

Изетбеговић је навео да данас у БиХ има довољно снага које следе визију Алије Изетбеговића, а снаге које су представљале отпор томе слабе.

„Ми се боримо за земљу на чијој целој територији ће људи бити једнакоправни, не за неку муслиманску, бошњачку Босну и Херцеговину, већ за европску БиХ у којој ће и муслимани Бошњаци бити равноправан народ“, рекао је Изетбеговић, пренеле су агенције.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала