Весељницка о скандалу са Трамповим сином: Апсолутно изрежирана прича

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoРуски адвокат Наталија Весељницка
Руски адвокат Наталија Весељницка - Sputnik Србија
Пратите нас
Рускa правница Наталија Весељницка је у интервјуу за РТ изјавила да је скандал око њеног сусрета са сином америчког председника Доналдом Трампом Млађим 2016, о чему је писао „Њујорк тајмс“, апсолутно изрежирана прича иза које стоји финансијер Вилијам Браудер.
Републикански председнички кандидат Доналд Трамп са сином Доналдом Трампом Млађим на конвенцији у Њу Хемпширу - Sputnik Србија
Медији: Трамп лично диктирао синовљеву изјаву о састанку са руском правницом

„Невероватно је како данас раде амерички медији. ’Њујорк тајмс‘ ми је послао захтев 8. јула са листом питања која су их интересовала. Врло су ме изненадила питања која су се тицала господина Трампа и мог сусрета са њим, да чак нисам могла одмах да се сетим којег датума је одржан састанак, зато што је био успутан и није довео ни до чега. Због тога, заправо, заиста нисам могла ни да се сетим када се то догодило и под којим околностима“, испричала је Весељницка.  

Према њеним речима, „Њујорк тајмс“ је након добијања прилично детаљног одговора од ње, у својој првој вести од 8. јула ове године дао врло кратак материјал.

„Данас је тај чланак промењен до непрепознатљивости. Ако данас отворите први чланак ’Њујорк тајмса‘ о овој теми и погледате оно што је изашло 8. јула, видећете колосалну разлику. И схватам да је то апсолутно изрежирана прича. Читав овај такозвани скандал око мог сусрета са господином Доналдом Трампом Млађим је изрежирана прича. Ко је изрежирао? Видим само један одговор на ово питање. Нађите мотив и наћи ћете објашњење“, истакла је она.

Према речима Весељницке, њен тим је практично врло близу пришао истини о томе како се усвајао закон „Магнитски“.

Наталија Весељницкаја - Sputnik Србија
Руска адвокатица спремна да сведочи пред Сенатом САД

„Толико смо близу дошли до истине о томе шта је заиста покретало те људе, ко је лобирао током неколико година за овај закон, толико смо много сазнали о томе шта се заиста дешавало у Русији у периоду од 1996. до 2006. године, толико смо близу дошли до стварних догађаја крађе новца из нашег буџета, да је, с обзиром на то да сам била на првој линији фронта и практично јавно бацила рукавицу господину Браудеру, то је тај човек који је све то и смислио. Сматрам да је ово искључио његово дело и дело његовог тима“, нагласила је адвокатица.

Раније је Весељницка изјавила да је тим британског финансијера, директора „Ермитаж капитала“ Вилијема Браудера прикупљао информације о њој и њеној породици и давао те податке представницима Стејт департмента.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала