Пожар код Бора: Нема опасности по магацин експлозива РТБ-а

CC0 / Pixabay / Ватрогасци
Ватрогасци - Sputnik Србија
Пратите нас
Нема опасности од пожара по магацин експлозива РТБ-а Бор, изјавио је вечерас помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић поводом пожара који је избио у околини борског села Острељ.

Од јутрос су људи на терену. Машина РТБ-а је окопала, направила заштитни прстен и нема никаквих опасности, рекао је Марић за Танјуг.

Он је истакао да су на целом локалитету, све док није пао мрак, пожар гасили руски и хеликоптер МУП-а, а да се гашење наставља ујутру.

Људи су на терену, дежурају. На терену ће бити стално. А ујутру ће се наставити са гашењем пожара из ваздуха и то ће радити руски и хеликоптер МУП-а, рекао је Марић.

Поједини медији су јавили да се ватра приближава складишту у коме се чува експлозив за потребе РТБ-а Бор.

Марић је нагласио да „нема драме“ и да та информација датира још од преподнева.

Како Спутњик сазнаје, хеликоптер Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације, који дежура у Нишу, током поподнева је имао четири налета изнад овог пожара.

„Екипа је задовољна интервенцијом. Вратили су се с мраком у нашу базу. Гашење се наставља сутра ујутро, када буду адекватни услови за лет“, рекао је за Спутњик кодиректор Српско-руског хуманитарног центра Бојан Гламочлија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала