Изасланици Србије у 27 држава лобирају против пријема Косова у Унеско

© Tanjug / RADE PRELICИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић потврдио је данас да је Србија послала своје изасланике у двадесетак земаља да лобирају против гласања тих држава за пријем Косова у Унеско, напомињући да многе државе не знају о којем се тачно проблему ради.
Енвер Хоџај - Sputnik Србија
Хоџај: Косово има гласове за учлањење у Унеско и Интерпол

„То нису изасланици који ће решити неке проблеме. Треба да обавесте неке земље о чему се ту ради. Ако нисте били у посети Узбекистану 25 година не можете очекивати од њега да гласа против пријема Косова у Унеско“, објаснио је Дачић.

Он је све присутне запитао да ли знају нешто о спору између Боливије и Чилеа и закључио да — не зна нико ништа.

„Исто тако и они не знају много о Косову“, нагласио је министар.

Он је рекао да и сам, сваки дан, на сваком састанку, лобира против Косова, и испричао како је игром случаја дошао до материјала који у Европској унији дају својим политичарима за припрему пред разговор са њим.

„Ту стоји да Ивица Дачић највише свог времена проводи лобирајући против Косова у међународним организацијама — то је тачно“, рекао је Дачић и напоменуо да он шаље изасланике да чине то исто.

„Већ су отишли у двадесетак земаља, а реч је о 27 земаља које смо лоцирали као битне да их обиђу изасланици“, рекао је Дачић и поновио да Косово неће постати члан Унеска, јер ће сада и државе које су биле уздржане гласати против тога.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала