Зашто је Трамп био благ због насиља у Вирџинији?

© REUTERS / Jonathan ErnstПредседник САД Доналд Трамп у Њу Џерзију
Председник САД Доналд Трамп у Њу Џерзију - Sputnik Србија
Пратите нас
Доскорашњи директор за комуникације Беле куће Ентони Скарамучи оштро је данас критиковао реакцију америчког председника Доналда Трампа на насиље у Шарлотсвилу у Вирџинији овог викенда, рекавши да је „превише блага“.

„Не бих препоручио такву изјаву. Мислим да је морала бити много оштрија“, рекао је Скарамучи за Еј-Би-Си њуз, у свом првом телевизијском интервјуу откако је смењен са функције у Белој кући после свега 11 дана проведених на том положају.

Како је Скарамучи данас навео, „с моралним ауторитетом председника морате да ту ствар истерате на чистац“.

Белци националисти сукобљавају се са учесницима контра-митинга у Шарлотсвилу у америчкој држави Вирџинија. - Sputnik Србија
Ванредно у Вирџинији: Mарш белих националиста, један мртав, више повређених

Трамп је синоћ осудио насилне сукобе који су избили између продесничарских група и контрамитингаша у Шарлотсвилу у Вирџинији.

„Сви морамо бити уједињени. Осуђујем све што је мржња. Нема места за ту врсту насиља у Америци“, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру, пренео је Ројтерс.

Скарамучи је данас говорио и о свом телефонском разговору са репортером „Њујоркера“ Рајаном Лицом, током којег је критиковао своје тадашње колеге, укључујући шефа ерсонала Беле куће Рејнса Прибуса и главног стратега Стива Бенона.

„Мислио сам да се тај разговор не снима и да је незваничан“, истакао је Скарамучи.

Он је, констатујући да је „очигледно платио за последице своје ненамерне грешке“, Лицову одлуку да сними разговор окарактерисао као „веома разочаравајућу“.

Скарамучи је напоменуо да је и даље Трампов присталица, закључивши да је Трамп „у неким тренуцима тежак, али је — победник“.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала