Израел увређен: У швајцарском хотелу од Јевреја траже да се истуширају пре уласка у базен

© AP Photo / ALESSANDRO DELLA BELLAАроса, Швајцарска
Ароса, Швајцарска - Sputnik Србија
Пратите нас
Израел је швајцарској влади упутио оштар протест због натписа на ком стоји да гости апартмана у Арози који су Јевреји морају да се истуширају пре уласка у хотелски базен.

Ознака написана на енглеском језику у планинском одмаралишту Арози изазвала је бројне критике.

Постоји још једно упутство које Јеврејима саветује да фрижидер користе само у тачно одређено доба дана.

Девојчица из Сирије снимљена на Егејском мору приликом преласка из Турске у Грчку, 23. септембра 2015. - Sputnik Србија
Суморне прогнозе: Зашто Јевреји одлазе из Европе

Заменица израелског министра спољних послова Ципи Хотовели је оваква упутства оценила као „најодвратнији антисемитски чин“.

„Особље је према нама било врло љубазно. Али сам једног јутра сишао на базен и угледао натпис. Био сам у шоку!“, испричао је један гост.

„Нашим јеврејским гостима, женама, мушкарцима и деци — лепо вас молимо да се истуширате пре уласка у базен“, стоји на упутству и додаје се да ће, „ако се правила не буду поштовала, управа бити присиљена да тим гостима забрани приступ базену“.

Ово подсећа на Холокауст

Хотовелијева је рекла да је о том антисемитском случају разговарала с израелским амбасадором у Швајцарској, који јој је казао да је натпис уклоњен. Упркос томе, она сматра да би одговорни за његово постављање требало да буду кажњени.

Проматрачи тврде да их натпис упућен гостима Јеврејима подсећа на Холокауст, јер су у нацистичким камповима смрти њих слали „под тушеве“, који су заправо били плинске коморе, преноси портал „Индекс“.

Управа хотела је одговорила да није било никаквих антисемитских намера и да „особље нема никаквих проблема са Јеврејима, који су чести гости у хотелу“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала