На Малти не желе Руску православну цркву

© AFP 2023 / ALEXANDER KHUDOTEPLYРуска православна црква
Руска православна црква - Sputnik Србија
Пратите нас
Чланови Руске православне цркве на Малти поднели су захтев за изградњу првог православног храма на острву и због тога су се суочили са незадовољством локалног становништва, јавља „Тајмс оф Малта“.
Храм Свете тројице у Београду, познатији као Руска црква, подигнут је 1924. године. У темељима је грумен земље донет из Русије. - Sputnik Србија
Руска црква у Београду сутра обележава Дан породице, љубави и верности (видео)

Црквена општина Руске православне цркве на острву броји око 200 људи, али у овом тренутку нема своју цркву.

Нису сви становници Капарија поздравили иницијативу за изградњу храма у традиционалном руском православном стилу, пише лист. Према њиховим речима, црква би могла да одудара од осталих зграда на острву и створила би потешкоће за паркирање.

„Та зграда и њен дизајн нису адекватни за пејзаж малтешке долине“, изјавили су у организацији „Нејчер траст“, која је одговорна за очување локалних споменика.

Они су навели и да их брине кула храма, висока 26 метара, која би се визуелно веома истицала.

„Изградња храма би изазвала повећање саобраћаја и загађење, значајно би променила екологију рејона и нарушила би природну атмосферу споменика“, додали су у организацији.

У Саветодавном комитету за пројекте су изјавили да поздрављају „промену архитектуре храма у корист локалне инфраструктуре“, али да не захтевају изостављање основних симбола Руске православне цркве са будућег храма.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала