Полиција убила возача смртоносног комбија у Барселони

© AFP 2023 / Josep LAGOТерористички напад у Барселони
Терористички напад у Барселони - Sputnik Србија
Пратите нас
Шпанска полиција потврдила је данас да је убијен главни осумњичени за напад изведен комбијем у четвртак у Барселони, а реч је о 22-годишњем Мароканцу Јунесу Абујакубу, за којим је до данас трајала потрага.

Претходно је каталонска полиција потврдила да је мушкарац који је носио нешто што је изгледало као експлозивни појас убијен данас у Субиратсу, око 60 километара од Барселоне, али га није идентификовала, пренео је Ројтерс.

Шпанска државна телевизија је јавила, позивајући се на изворе блиске истрази, да је упуцани мушкарац Јунес Абујакуб (22), који је осумњичен да је комбијем у четвртак по подне покосио туристе и локалне становнике у прометној улици Лас Рамблас у Барселони, усмртивши 13 особа.    

​Он је пешке отишао са лица места и успут насмрт избо једног пролазника, чији је аутомобил отео како би побегао из града.

Министар унутрашњих послова Хоаким Форн раније данас је, на питање да ли је Абујакуб био возач комбија који је улетео међу људе на шеталишту, одговорио да све указује на то.

Терористички напад у Барселони - Sputnik Србија
Терор у Барселони: 12 мртвих, 80 рањених, ДАЕШ тврди да стоји иза напада (видео, фото)

У нападу који се догодио у четвртак на шеталишту Лас Рамблас у Барселони и летовалишту Камбрилс, убијено је 15, а повређено више од 120 особа.

Остали осумњичени, за које се веровало да су део 12-члане ћелије, ухапшени су, убијени од стране полиције или су страдали у експлозији у једној кући у Каталонији, која се догодила дан пре напада комбијем у четвртак, а само је Абујакуб био на слободи.


Танјуг    

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала