Лавров: Нећемо искаљивати бес на грађанима САД

© Sputnik / Виталиј Белоусов / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија ће додатно испитати одлуку Сједињених Америчких Држава да суспендује, а онда и ограничи издавање виза Русима, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за новинаре.
Заставе Русије и САД - Sputnik Србија
САД: Нема више виза за Русе

„Управо сам чуо за ову одлуку, видео сам само саопштење у медијским извештајима. Због тога ћемо је, наравно, додатно проучити“, рекао је Лавров.

Лавров је обећао да неће отежавати добијање руских виза за грађане САД као одговор на последње потезе Вашингтона.

„Што се тиче нашег одговора, као што сам рекао, потребно је детаљно проучити одлуке које су објавили Американци. Видећемо. Могу да кажем само једно: нећемо искаљивати бес на америчким грађанима. То јест, ако се неко надао да ће у овом случају лош пример бити заразан, прерачунао се“, истакао је Лавров.

„Први утисак је да су амерички аутори ових одлука покренули још један покушај да изазову незадовољство руских грађана акцијама руских власти. Ова логика је добро позната — то је логика оних који организују обојене револуције и то је чиста инерција Обамине администрације“, додао је Лавров.

Амбасада САД је саопштила да ће број запослених у амбасади у Русији утицати на процедуру добијања имигрантских виза. Америчка страна ово је саопштила у вези са раније најављеним мерама Русије да ће смањити број запослених у америчкој дипломатској мисији у Русији. Амбасада је објаснила да ће од 23. августа обуставити издавање неимигрантских виза широм Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала