Вучић: Имамо доказе о веома офанзивном деловању против Србије у Македонији

© Tanjug / TANJA VALIC/Александар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су запослени у Амбасади Србије у Македонији повучени на консултације након што је од надлежних обавештајних органа „добијено довољно доказа о веома офанзивном деловању против органа и институција Србије“.

Он није хтео да износи детаље, али је истакао да Србија жели да има добре односе са Македонијом, али и да мора да се припреми и прилагоди новим околностима.

„Наше је да наши људи буду припремљени и спремни. Биће неких промена у нашем особљу и да заштитимо пријатељство наше са Македонцима, а и како да се понашамо у новом окружењу“, рекао је Вучић.

Скопље - Sputnik Србија
Откривамо зашто је Србија повукла амбасадора из Македоније

Много је шпекулација и мислим да ће у наредних десет дана све бити много јасније

„Ми ћемо своје интересе да заштитимо и градићемо добре односе са Скопљем“, одговорио је председник на питање да ли криза у односима са Македонијом има везе са чланством Косова у Унеско, и додао:

„Али, како бих вам рекао, ти односи ће морати да буду засновани на узајамном поштовању. Да ли ће Албанци да уврсте Косово на дневни ред скупштине Унеско… Наш је посао да заштитимо интересе Србије, а да при том не нарушимо интересе других земаља“, рекао је председник.

Указао је да ту, међутим, има мешања неких других сила:

„Има мешања неких других сила. Наше је да умемо да одговоримо и да умемо да заштитимо своје деловање од утицаја спољних фактора…“, рекао је председник.

Упитан да ли мисли на Русију, одговорио је: „Нисам помислио на Русију“.

Председник је поновио да ће Србија наставити да развија пријатељске односе са Македонијом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала