Преко Црног мора до бољег живота у Европи

© SputnikНа чамце који могу да приме 20 људи у Турској је укрцавано и по 70, што је најчешћи разлог зашто су људи страдали.
На чамце који могу да приме 20 људи у Турској је укрцавано и по 70, што је најчешћи разлог зашто су људи страдали. - Sputnik Србија
Пратите нас
Румунске власти откриле су за недељу дана у својим водама два брода са мигрантима, што је изазвало забринутост Букурешта да би преко Црног мора могла да се отвори нова мигрантска рута ка Европи.

Инцидент се догодио у недељу увече, када је обалска стража пресрела рибарски брод са 68 миграната, углавном Ирачана и Сиријаца, код луке Констанце на Црном мору.

Избеглице и ЕУ - Sputnik Србија
Повратак миграната у Грчку

Са њима су била и два турска држављанина, кријумчара људи, рекла је Јонела Пасат, портпаролка обалске страже у Констанци, преноси АФП.

Мигранти су пребачени у луку Мангалију, где ће их лекари прегледати, након чега ће бити предати имиграционим властима.

Пре недељу дана, обалска стража је открила брод са 69 ирачких миграната у румунским водама, због чега су ухапшени један бугарски и један кипарски држављанин.

Румунија, која није део зоне Шенгена, досад је углавном била поштеђена прилива миграната, али Букурешт брине да би Црно море могло да постане алтернативна рута уместо опасног преласка преко Медитерана.

Од почетка године у Европу је преко мора стигло више од 110.000 миграната, углавном у Италију, а полазна тачка им је била Либија.


Tанјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала