Полиција ослободила таоце у Јужној Каролини, нападач рањен

© AP Photo / Mic SmithПолиција на месту пуцњаве у Чарлстону у америчкој држави Јужна Каролина
Полиција на месту пуцњаве у Чарлстону у америчкој држави Јужна Каролина - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција је ослободила таоце које је наоружани нападач држао у ресторану у Чарлстону у америчкој држави Јужна Каролина, објавила је телевизија „Лајв 5 њуз“.

Једна особа је погинула током талачке кризе у ресторану у центру Чарлстона. У нападача је пуцала полиција, и он се налази у критичном стању.

Раније су медији јавили да је наоружана особа отворила паљбу у центру Чарлстона. Према извештајима локалних медија, човек је изашао из кухиње ресторана „Вирџинијас он кинг“ носећи кецељу и револвер. Запослене у ресторану евакуисао је нападач кроз улазна врата. Након тога, нападач је закључао улазна врата и наредио свим посетиоцима да оду у задњи део ресторана, одакле су неки успели да побегну.

​Након што је закључао врата, нападач је тврдио да је „нови краљ“ Чарлстона.

Полиција је у описала нападача као „незадовољног“ радника ресторана и додала да инцидент „није тероризам“ и да је искључена могућност да је у питању злочин из мржње, изјавио је градоначелник Чарлстона Џон Текленбург. Он је потврдио да је једна особа упуцана и да је хоспитализована.

​Полиција је окружила ову област, али тренутно није јасно да ли је осумњичени притворен или је и даље на слободи. Према сведоцима на друштвеним мрежама, наоружани нападач ушао је у ресторан и затражио од људи да оду и себе прогласио „новим краљем Чарлстона“.

Локални лист „Пост и куријер“ из Чарлстона навео је да је полиција саопштила да је могуће да је нападач узео таоце.

Људи који раде у близини ресторана изјавили су да је полиција блокирала овај део града.

Улица Кинг „блокирала је моторни и пешачки саобраћај“ због „наоружаног нападача у (400) блоку Кинга“, саопштила је полицијска управа Чарлстона преко Твитера и додала да људи треба избегавају ово подручје.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала