Захарченко: Кијев ће куповати угаљ од САД по превисокој цени

© Sputnik / Михаил Пархоменко / Уђи у базу фотографијаЛидер Доњецке Народне Републике Александар Захарченко
Лидер Доњецке Народне Републике Александар Захарченко - Sputnik Србија
Пратите нас
Цена америчког угља за Кијев би могла бити превисока, сматра Александар Захарченко, лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике.
Утовар угља у вагоне у руднику Бачатски - Sputnik Србија
САД почеле испоруку угља Украјини

„(Председник Сједињених Америчких Држава Доналд) Трамп испуњава своје предизборно обећање. Пронашао је тржиште у Украјини. Али питање је колико је овај угаљ погодан за те термоелектране? Друго, која ће бити цена овог угља? И треће: логистика која је предвиђена не уклапа се сасвим са логистиком која захтева да угаљ дође до термоелектране“, рекао је Захарченко новинарима.

Он је додао да ће кијевске власти имати проблема са америчким угљем.

„Сећате ли се када су куповали угаљ у Јужној Африци и Пољској, како се све то завршило? Мислим да ће ова испорука имати исту судбину. Цена ће бити превисока“, додао је лидер ДНР.

Раније је Амбасада Украјине у САД објавила да је Вашингтон послао Кијеву прву пошиљку угља у оквиру споразума између компанија „Центренерго“ и „Екскол енерџи енд ресурсес“. О испорукама угља из Пенсилваније стране су се договориле током јунске посете украјинског председника Петра Порошенка Вашингтону. Уговором се предвиђа испорука 700.000 тона енергетског угља до краја године. Цена прве партије износиће 113 долара за тону, узимајући у обзир испоруку у Одесу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала