Немачки супермаркет избацио све стране производе с полица (фото, видео)

Пратите нас
Немачки супермаркет „Едека“ у Хамбургу ових дана се одлучио на несвакидашњи потез — на један дан са својих полица склонили су робу страног порекла.

Са полица су тако нестали француски сиреви, швајцарске чоколаде, италијанска вина, кинески пиринач и бројни други прехрамбени производи који нису произведени у Немачкој, а велике празнине на полицама многе су подсетиле на трговине у ДДР-у, у којима је владала хронична несташица робе широке потрошње, пише „Индекс“.

„​Едека“ се на тај потез одлучила како би показала како би изгледало друштво које одлучи да се затвори пред остатком света и да пошаље јасан знак против расизма и нетрпељивости према усељеницима. На празним местима на полицама поставили су натписе на којима је писало: „Овако празно изгледа ова полица без усељеника“, „Ова полица је без разноликости прилично досадна“, „Без разноликости смо сиромашнији“ и „Наша понуда данас познаје границе“.

​Немачки медији су се заинтересовали за ту акцију против ксенофобије, па је „Едека“ на њихов упит објаснила како на својим полицама има много робе која се производи у Немачкој, али да би када би само њу продавали избор производа које нуде био знатно суженији. То су повезали са разноликошћу у друштву и поручили су да је за њих „разноликост особина савременог и отвореног друштва“, те најавили целу рекламну кампању која ће се темељити на концепту разноликости.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала