Пешице до Србије: Ријад К. ухваћен због пљачке милион евра у Немачкој

© AFP 2023 / Hendrik Schmidt / dpaНемачка полиција
Немачка полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
На граници Србије и Мађарске ухапшен је Ријад К. (26), држављанин Србије осумњичен да је украо милион евра из блиндираног возила којим се превозио новац за банке у Немачкој, јављају данас немачки медији.

Како се наводи, Ријад је ухапшен док је пешице покушавао да уђе у Србију.

Он је због своје спектакуларне пљачке преко ноћи постао један од најтраженијих бегунаца у Немачкој, након што је украо милион евра које је превозио у компанији за обезбеђење „Просегур“ у којој је био запослен.

Верује се да је Ријад у овој несвакидашњој крађи имао саучесника.

Комби за трансфер новца - Sputnik Србија
Филмска пљачка у Немачкој: Србин отео возило и побегао са неколико стотина хиљада евра

Ријад К. је у четвртак ујутру, по обичају, са двојицом колега, у блиндираном возилу фирме „Просегур“, где ради по уговору, ишао до банака по новац.

Остао је у возилу док су двојица колега изашла да би преузела евре упаковане у специјалне вреће. Чим су му нестале из видокруга, Ријад К. је дао гас и побегао у блиндираном комбију са новцем.

После вожње не дуже од 400 метара од места где је оставио двојицу колега, 26-годишњи држављанин Србије је на паркингу који није видљив са главног пута, оставио транспортно возило и нестао.

Ту га је, како се верује, чекао помагач и заједно су изнели новац из блиндираног комбија. Иза њих је остало тек неколико новчаница које су, како се верује, испале из врећа.

Немачки „Билд“ је објавио да је лопов, вероватно родом из Западне Србије, а пренео је и да компанија за обезбеђење „Просегур“ код које је лопов био запослен није имала коментар на овај инцидент.

У петак, дан после несвакидашње пљачке, полиција је саопштила да је осумњичени Ријад К. већ познат, и то због крађа и напада. Међутим, напоменули су медији у Немачкој, та дела по свему судећи нису била довољно озбиљна па је он несметано добио лиценцу да се бави пословима обезбеђења новца.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала