Руска амбасада у САД: Нећемо да срљамо у сукоб с Америком

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteДео комплекса руске амбасаде у Вашингтону
Део комплекса руске амбасаде  у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија не намерава да клизи у хистерију и да срља ка ивици сукоба са САД, наставиће да ради у корист двеју земаља, саопштила је Амбасада Русије у Вашингтону поводом одлуке САД да затворе Генерални конзулат Русије у Сан Франциску, као и приступ здањима трговинског представништва у Вашингтону и његовог одељења у Њујорку.
Помоћник председника Русије Јуриј Ушаков - Sputnik Србија
Москва: Не желимо да улазимо у клинч са САД, неко мора бити разуман

Вашингтон је синоћ објавио да уводи ограничења делатности руских дипломатских представнштава у Сједињеним Америчким Државама, према којима се од 2. септембра затварају Генерални конзулат Русије у Сан Франциску и конзуларни објекти у Вашингтону и Њујорку. 

„Корак америчке администрације посматрамо као непријатељски. Нажалост, то је нови круг спирале међусобних дипломатских испада. Он води ка даљем погоршању руско-америчких односа. Ствара проблеме обичним људима. Наноси штету економској сарадњи наших земаља. И у целини не одговара заједничким интересима Русије и САД“, наведено је у саопштењу. 

Дипломате су навеле да руска страна и даље очекује да ће усмереност на нормализацију билатералних односа и контаката о којој је говорило америчко руководство на крају бити реализована. 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала