Украјински пуковник: Москва намерава да освоји Пољску и Литванију

© airpano.ruПанорама Калињинграда
Панорама Калињинграда - Sputnik Србија
Пратите нас
Заједничке вежбе Русије и Белорусије могле би да се заврше покушајем бораца да продру према Калињинградској области и да освоје територију Пољске и Литваније, изјавио је представник Генералштаба Украјине, пуковник Владислав Волошин у интервјуу за „Еспресо ТВ“.

„Тамо постоји Сувалски коридор који раздваја Белорусију и руску Калињинградску област. То је прилично мало растојање, ту су Пољска и Литванија“, рекао је Волошин, уз оцену да је извођење такве операције прилично једноставно, што су „показали и догађаји на Криму и у Донбасу“. 

Према његовим речима, део руског оружаног контингента могао би да остане у Белорусији. 

Америчка војска - Sputnik Србија
Амерички специјалци вежбају гађање у „руском селу“

„Русија је саопштила да је довела у Белорусију три хиљаде војника. Колико их је заиста увела нико не зна, она може три хиљаде да изведе. Три је увела, три је извела… А колико тамо може реално да их остави?“, додао је портпарол Генералштаба Украјине. 

Стратешке вежбе „Запад 2017“ биће одржане од 14. до 20. септембра на полигонима у Белорусији и Русији. Планирано је да у њима учествује око 12.700 војника, међу којима је на територији Белорусије 10.200. У маневрима ће бити ангажовано 370 јединица оклопне технике, до 150 јединица артиљерије и вишецевних ракетних бацача и више од 40 авиона и хеликоптера. 


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала