Немачка: Највећа евакуација од Другог светског рата

© AP Photo / Michael ProbstВеверица са јабуком устима скаче са дрвета поред неексплодиране бомбе из Другог светског рата у Франкфурту.
Веверица са јабуком устима скаче са дрвета поред неексплодиране бомбе из Другог светског рата у Франкфурту. - Sputnik Србија
Пратите нас
Особље хитне службе Франкфурта започело је евакуацију пацијената из две болнице у том граду, уочи планираног уклањања велике бомбе заостале из Другог светског рата.

Акција ће обухватити око 60.000 људи, а то је највећа евакуација у Немачкој од Другог светског рата.

Немачки канцелар Адолф Хитлер рукује се са младим члановима елитне нацистичке СС јединице 1937. године у Берлину - Sputnik Србија
Шта би нам Хитлер урадио да је победио

Бомба је откривена у западном делу Франкфурта, где углавном живе богати банкари.

Данас је евакуисано више од 100 пацијената из болница, укључујући и децу која су била у инкубаторима и пацијенте са интензивне неге.

Бомба од неких 1.400 килограма биће размонтирана и уништена у недељу, а претпоставља се да је заостала из времена када је британско Краљевско ваздухопловство бомбардовало град, пише Ројтерс.

У кругу од километар и по, колико ће обухватити прстен евакуације, налазе се полицијска станица, две болнице, градски превоз и немачка Централна банка, у којој се налази 70 милијарди долара у злату.

Становницима подручја је наређено да се евакуишу до осам часова ујутру у недељу, док ће полиција ићи од врата до врата како би проверила да су сви отишли, а хеликоптери ће им помоћи у потрази коришћењем термалних камера.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала