Једна од новијих српских пословица казује да се са лекарима, полицајцима и конобарима не треба свађати, јер ћете увек у том сукобу извући „дебљи крај“. Последњи у низу су у стању да вам покваре излазак у пријатном друштву.
Новинар портала „Опанак“ разговарао је са конобарима и дошао до драгоцених кафанских савета — шта не би требало да наручујете у угоститељским објектима.
Коктели са млеком: Љубитељ сте оваквих коктела, али конобари тврде да они употребљавају млеко коме је истекао рок трајања.
Точено пиво: Боља варијанта је свакако флаширано пиво, иако је мало скупље. Наиме, точилице су веома често пуне бактерија и ретко када се чисте. Ако желите да знате каква је хигијена точилице, погледајте хигијену ве-цеа, препоручују конобари.
Мохито: Волите овај коктел? Е па мораћемо вас растужити, за њега се углавном корити сасушена мента и труле лимете.
Било шта што је замрзнуто: Лед никако не узимајте у кафићима. Реците конобарима да вам га не стављају јер су ледомати углавном прљави.