Путин никада није био против мировњака у Украјини

Портпарол руског председника Дмитриј Песков
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин никада није био против размештања мировне мисије на линији разграничења са Донбасом, у случају да су са том иницијативом сагласне све стране конфликта, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је рекао да тренутно не располаже информацијом какав би био састав мировне мисије у Донбасу и да ли ће у њој бити и Руса.

Лидер Доњецке Народне Републике Александар Захарченко - Sputnik Србија
Захарченко: ДНР спремна да разматра идеју мировњака у Донбасу

„Та тема је већ одавно на дневном реду, њу су спомињали и председник Украјине Петро Порошенко и канцеларка Немачке Ангела Меркел. Међутим, никакве јасне слике о томе како би изгледао састав мировњака још нема“, рекао је Песков. 

Он је додао да ће то питање бити решавано у оквиру „нормандијског формата“ преговора, уз оцену да је размештање мировне мисије без претходних консултација са представницима Доњецке и Луганске народне републике немогуће.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин изјавио је да подржава иницијативу увођења мировне мисије у Украјине, уз услов да њу чине припадници ОЕБС-а, као и да буду позиционирани на линији разграничења са Донбасом и нигде другде.

Убрзо затим се огласио и званични Кијев који саопштио да је сагласан са иницијативом увођења мировњака, али не и са условима које је навео Путин.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала