Лавров Тилерсону: Тужићемо вас због заплене имовине

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаШефови дипломатија САД и Русије Рекс Тилерсон и Сергеј Лавров
Шефови дипломатија САД и Русије Рекс Тилерсон и Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров обавестио је свог америчког колегу Рекса Тилерсона да ће се Русија обратити суду поводом заплене својине руских дипломатских представништава у САД, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Лавров је Тилерсона о даљим руским корацима обавестио током њиховог данашњег телефонског разговора.

Како се наводи, Лавров је Тилерсону указао на то да заплена дипломатске имовине представља најгрубље кршење међународног права и подсетио га је на Путинове речи да ће се Русија тим поводом обратити суду.

У вези са тим огласио се портпарол Кремља Дмитриј Песков који је рекао да још није утврђено којем суду ће се Русија обратити, као и да ће то питање решавати адвокати.

Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Тешко је водити дијалог са људима који мешају Аустрију и Аустралију

Подсетимо, Путин је на конференцији за новинаре у Сјемену најавио да ће наложити предузимање правне акције због кршења својинских права Русије од стране Вашингтона.

„За почетак ћу дати налог Министарству спољних послова да се обрате суду, да видимо како функционише тај хваљени амерички правосудни систем“, рекао је руски председник.

Не препуштајте се емоцијама по питању Северне Кореје

Лавров је поручио Тилерсону и да се не препушта емоцијама и да покаже уздржаност по питању Северне Кореје.

Како је рекао руски шеф дипломатије, морају се искористити политичка и дипломатска средства како би се пронашло мирно решење за севернокорејску нуклеарну кризу.

Руски министар је навео и да је Москва вољна да размотри амерички нацрт резолуције о осуди нуклеарне пробе Северне Кореје који је достављен Савету безбедности Уједињених нација, уколико се узме у обзир став Русије о противљењу војном одговору.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала