Бела кућа: Очекујемо више од Русије и Кине по питању Северне Кореје

© AFP 2023 / PAUL J. RICHARDSБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија
Пратите нас
САД од Русије и Кине очекују више напора када је реч о Северној Кореји која наставља да спроводи нуклеарне и ракетне пробе, изјавила је портпаролка Беле куће Сара Сандерс.

„Јасно смо ставили свима до знања који су нам приоритети — ситуација је таква да не смемо да губимо време на разговоре о Северној Кореји, већ да вршимо максималан притисак“, рекла је.

Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Тешко је водити дијалог са људима који мешају Аустрију и Аустралију

Према њеним речима, Русија и Кина би требало више да се боре против те опасности, будући да је реч о „глобалној претњи“.

„Сви морају заједничким напорима да изврше притисак на Северну Кореју“, рекла је она упитана да прокоментарише речи руског председника Владимира Путина који је рекао да саме санкције против Пјонгјанга неће решити проблем.

Подсетимо, Путин је изјавио да је повећавање војне хистерије око Северне Кореје бесмислено и да доводи до застоја, а било који другачији начин за решавање тог проблема од преговора довешће до планетарне катастрофе. 

Руски председник је том приликом истакао уверење да ће Пјонгјанг напустити нуклеарни програм само ако се буде осећао безбедним.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала