Јапан: Ким има бомбу од 160 килотона

© REUTERS / Kim Kyung-HoonЈапанске вести о лансирању севернокорејске ракете
Јапанске вести о лансирању севернокорејске ракете - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Јапана Ицунора Онодера изјавио је да су стручњаци његовог ресора поново променили процену јачине нуклеарне бомбе коју је тестирала Северна Кореја до 160 килотона у тротилној еквиваленцији.
Војна парада у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Северна Кореја спрема нову ракетну пробу

„Организација за договор о свеобухватној забрани нуклеарног тестирања дала је коначну процену магнитуде подземних подрхтавања током тестирања које је обавила Северна Кореја — 6,1 степен Рихтерове скале. Ако се направи процена на основу тих података, јачина ће износити 160 килотона. То умногоме превазилати показатеље ранијих тестирања“, наводи речи министра НХК.

Онодера је рекао да је та бомба скоро 10 пута јача од нуклеарне бомбе која је бачена на Хирошиму 1945. године и која је износила 15 килотона.

Према првобитним проценама, магнитуда подземног подрхтавања током експлозије износила је 5,8 степени Рихтерове скале. На основу тога Министарство одбране Јапана је извело закључак да јачина бомбе износи 70 килотона. Затим се процена променила у складу са новом магнитодом од 6 степени Рихтерове скале и износила је до 120 килотона.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала