Шта је сиријска војска затекла када је ушла у Дејр ел Зор (видео)

© пресс-служба президента Сирии / Уђи у базу фотографијаСиријски војник код ослобођеног Дејр ел Зора
Сиријски војник код ослобођеног Дејр ел Зора - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријске трупе пронашле су залихе оружја и експлозива, као и оштећена оклопна возила у граду Дејр ел Зору, који је јуче ослобођен од терориста ДАЕШ-а.

Припадници сиријске армије су чистећи терен открили и мрежу подземних тунела које су терористи користили као складишта за оружје и муницију, али и као смештај.

Оно што су војници пронашли сведочи да су припадници ДАЕШ-а планирали дуг боравак у том граду — кутије са муницијом и оружјем, велике залихе лекова…

Сиријске трупе су током рације откриле доказе да многи милитанти потичу из Русије и бивших совјетских република, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

У нападу руских ракета „Калибар“ убијено је око 200 терориста, чиме је ДАЕШ-у нанет тежак ударац. Тада су уништени командни и комуникациони центар, три складишта муниције, 12 оклопних возила, укључујући тенкове, и шест артиљеријских позиција“, наводи се у саопштењу Министарства.

Међу погођеним метама била је и аутомеханичарска радионица коју су џихадисти користили како би на возила постављали противавионске топове, тешке митраљезе и бомбе.

На снимку последица ракетног удара руске војске виде се остаци тешко утврђене терористичке базе.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала