Хрвати изабрали: Ово су најлепше политичарке на свету (фото)

© AP Photo / Antonio CalanniНикол Минети
Никол Минети - Sputnik Србија
Пратите нас
Политичка каријера може да буде врло захвалан посао — у игри су велики новац, моћни људи, мноштво привилегија. То су увиделе и ове лепотице.

Кад помислимо на политичаре, најчешће се присетимо „претећих и старих лица“ која се не мењају деценијама, али да је политика посао у који је врло добро и паметно ући све чешће схватају и млади. Однос жена и мушкараца у светској политици и даље је 1:4, али многе лепотице својом појавом „раде на популаризацији тог занимања код жена“.

Хрватски портал „Експрес“ изабрао је најлепше политичарке на свету, „од Италије до Канаде“. Интересантно је да се у том избору није нашла ниједна политичарка из региона.

Никол Минети

Минетијева је бивша зубарка која је тадашњем италијанском премијеру Силвију Берлусконију санирала штету на зубима након што га је у децембру 2009. године у Милану напао један мушкарац и ударио га.

Недуго потом учланила се у његову странку, а сексипилна Минетијева убрзо је добила своју столицу у Парламенту. На Инстаграму воли да објављује своје заводљиве слике.

FirstTanningSessionOfTheSeason🙋🏽☀️

A post shared by Nicole Minetti (@minettinicole) on May 11, 2017 at 6:24am PDT

Повукла се из политике након што се нашла у центру скандала — била је заслужна за позивање млађих девојака на Берлусконијеве разуздане оргије. Осуђена је на затворску казну, а касније се вратила стоматологији и у међувремену се посветила и свом новом хобију — пуштању музике као ди-џеј.

Алина Кабајева

У раздобљу од 2007. до 2014. године неки руски политичари у Думи су сигурно имали проблема са концентрацијом током седница. Наиме, тада је у њиховим клупама седела она.

Желаем вам замечательных выходных!

A post shared by Alina Kabaeva |ФАН-СООБЩЕСТВО| (@alinakabaeva.official) on Nov 12, 2016 at 7:11am PST

Алина је некадашња освајачица златне Олимпијске медаље у гимнастици, а небројено пута појављивала се на насловницама часописа попут „Вога“ и „Максима“.

Марија Росарија Карфања

Пре него што је почела да се бави политиком, Италијанка Марија је била модел и презентерка на телевизији.

#ioxlei #MaraperNapoli #VotaForzaItalia #scriviCarfagna #demagistrisacasa #Lettierisindaco

A post shared by Mara Carfagna (@maracarfagna) on May 16, 2016 at 2:04pm PDT

У политику је ушла 2004. године и њом се и даље бави, а од времена привлачења погледа разголићеним телом еволуирала је у стилу, па данас носи кратке фризуре и елегантне одевне комбинације.

Сетрида Геагеа

Иако је дубоко закорачила у четрдесете, ту политичарку и даље сматрају једном од најсексипилнијих на свету. Рођена је у Гани, а у Либану је постала политички активна након хапшења њеног мужа 1994. године.

#InstaSize

A post shared by Sethrida Geagea (@sethridageagea) on Mar 9, 2014 at 4:00am PDT

Постала је члан Парламента 2005. године, а након тога је једно време била и министарка.

Орли Леви

Она је служила у израелским ваздушним снагама, била је модел и ТВ водитељка, а у то време је и студирала право. Након завршетка студија почела је да се бави политиком и врло брзо је примећена по својим снажним десничарским уверењима.

© Фото : Скриншот, ЈутјубОрли Леви
Орли Леви - Sputnik Србија
Орли Леви

Према мишљењу многих, она је доказ да жене могу да буду лепе, паметне, али и да могу да се снађу у војсци. Данас има 42 године, а и даље се активно бави политиком.

Ториса Ферис

Она је политичарка захваљујући којој се ирској странци Шин Фејн имиџ променио набоље — милитантност су заменили „углађеним захтевима“.

© Фото : Скриншот, ЈутјубТориса Ферис
Ториса Ферис - Sputnik Србија
Ториса Ферис

Политиком се бави од своје осамнаесте године. Без обзира на неке контроверзне изјаве, имала је подршку народа и изабрана је за представницу у Европском парламенту.

Руби Дала

Од 2004. до 2011. Либерална странка Канаде имала је најсексипилнију чланицу у својој историји. У младости је побеђивала на разним такмичењима лепоте, а после школовања почела је да се бави политиком.

© AFP 2023 / NARINDER NANUРуби Дала
Руби Дала - Sputnik Србија
Руби Дала

Међутим, њеном угледу нашкодио је скандал и 2014. године објавила је да се повлачи из политике.

Ева Каили

Ова грчка политичарка мами уздахе мушкараца широм земље. Каријеру је започела као новинарка и водитељка вести. Пре тога је завршила студије архитектуре и заиста је доказ да лепота и памет могу да иду „у пакету“.

© AP Photo / Petros GiannakourisЕва Каили
Ева Каили - Sputnik Србија
Ева Каили

После неколико година проведених у Парламенту Грчке, данас је чланица Европског парламента.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала