Данас радите за Русе? Обрачун представнице Стејт департмента и америчког новинара

© Sputnik / Нина Зотина / Уђи у базу фотографијаПавиљон телевизије РТ и Русија 24 на међународном инвестиционом форуму у Сочију
Павиљон телевизије РТ и Русија 24 на међународном инвестиционом форуму у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Званична представница Стејт департмента САД Хедер Наверт покушалa je да пребаци на шалу незгодна питања америчког новинара о претресу зграда америчких дипломатских мисија, изразивши претпоставку да ради за руску телевизију РТ.
Главна уредница Спутњика Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Симоњанова: Где је нестао мој омиљени енглески хумор?

„Стејт департмент је прогласио новинара који поставља питања сарадником РТ. Хвала, драго нам је!“, прокоментарисала је главна уредница РТ-а Маргарита Симоњан речи Навартове. 

Раније је током брифинга један од водећих новинара, дописник агенције АП Мет Ли, који годинама прати делатност Стејт департмента, поставио је питање да ли му је познат случај када је нека земља претресала зграде дипломатских представништава САД.

„Данас радите за РТ? То може бити забавно, Мет!“, рекла је кроз осмех Навертова.

„Не, не! Питање има шири контекст“, рекао је новинар.

„Искрено да кажем, радим ту четири месеца и не знам како обично пролази процес уласка у такве зграде. Погледаћу“, обећала је она.

На ово питање, Навертова је одбила да одговори другом америчком новинару који је питао зашто се вршио претрес који је представник Стејт департмента назвао „турнејом по згради“.

Она такође није коментарисала питање да ли америчка страна сумњичи руске дипломате за шпијунажу у својим зградама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала