Вулин: Потпуно је неважно кога ће Срби на Косову подржати

© Фото : MINISTARSTVO ODBRANE,DARIMIR BANDA Министар Александар Вулин са војницима ВС
Министар Александар Вулин са војницима ВС - Sputnik Србија
Пратите нас
Срби на Косову и Метохији имају само један избор, да сами одреде где ће на најефикаснији начин сачувати свој живот, где ће добити највише, да спроведу све оно што помаже њиховом очувању на КиМ, а са ким, то је потпуно неважно, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

„Нема разлике између Рамуша Харадинаја, Хашима Тачија, (Исе) Мустафе или некога из Самоопредељења. Нема баш никакве разлике, ниједан од њих није неко кога бих волео да срећем, ниједан од њих није неко са ким бих волео да будем пријатељ, политички савезник. Ниједан од њих није човек који жели добро Србима и Србији“, рекао је Вулин новинарима.

Српска листа - Sputnik Србија
Преговори о Влади: Срби траже „превише“ од Харадинаја и Пацолија

Кога ће Срби подржати, сматра Вулин, потпуно је неважно, јер, како је рекао, ниједан од њих „није предмет наших жеља, ниједан од оних који се тренутно баве политиком на КиМ не мисли добро о Србима, о Бриселском споразуму, нити желе да га спроведу“.

„Немамо ми ту много избора, имамо само један избор — да Срби на КиМ одреде где ће на најефикаснији начин сачувати свој живот, где ће добити највише, да могу да спроведу све оно што помаже очувању Срба на КиМ“, рекао је Вулин, упитан о критикама на рачун Српке листе, ако подрже владу Рамуша Харадинаја.

Те критике, истиче министар, долазе од људи који никада нису били ни у Косовској Митровици, а „камоли да су прешли јужно од Ибра“, од људи који не знају како живе Срби на КиМ, који не знају да им треба помоћи и бити уз њих, када промишљају свој живот и када налазе начине да им буде бољи, како да преживе и остану на простору КиМ.

„На нама је да извршимо притисак да Бриселски споразум буде спроведен, а Срби на КиМ буду заштићени и безбедни. Са ким, потпуно је неважно, нема међу њима неке разлике, када су Срби у питању, сви се слажу да желе територију без њих“, каже Вулин.

То се неће дозволити, јасан је министар, који истиче да је то начин да им се то не дозволи, а да Срби на КиМ имају његову потпуну подршку да одлуче у складу са својим интересима шта им је најбоље.

„А и они и ја и сви ми, врло добро знамо да они са којима морају да сарађују, нису ничији пријатељи“, рекао је Вулин.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала