Флорида чека „Ирму“: 50.000 људи тражи склоништа, 6 милиона мора да се евакуише

© REUTERS / Gregg NewtonГужба на аеродрому у Орланду
Гужба на аеродрому у Орланду - Sputnik Србија
Пратите нас
Више од 50.000 људи на Флориди тражи заклон у школама, склоништима и црквама пред ураганом „Ирма“, који се приближава тој америчкој савезној држави.
Ураган Ирма напредује ка америчким обалама - Sputnik Србија
Ево зашто је „Ирма“ уплашила Америку и Карибе

На Флориди су данас отворена склоништа под покровитељством Владе, док су званичници упозорили 6,3 милиона становника да морају да се евакуишу, преноси АП.

Очекује се да ће се ураган у недељу спустити на Флориду, па су се неки становници склонили у хотеле, код пријатеља или родбине, док су неки кренули ка склоништима.

Истовремено, многе породице са Флориде кажу да су их многи снабдевачи преко интернета изневерили у најгорем могућем тренутку, отказавши им достављање поручене робе чак и пре него што су се временске прилике погоршале уочи удара урагана.

АП је добио више од 50 притужби породица са југа Флориде које су очекивале батеријске лампе, транзисторе, боце се водом и приборе за прву помоћ након што су их поручиле од онлајн-снабдевача.

Удар урагана Ирма - Sputnik Србија
„Нећете преживети ако дође до удара, 20 милиона људи нека се хитно евакуише“

Купци се жале да им је достављање поручене робе отказано тек након што су почеле евакуације, а полице у локалним продавницама се испразниле, иако су неки поруџбине послали још у понедељак.

Неки кажу да су им пакети с робом стигли у Мајами, али су остали заглављени у објекту за разврставање, или је пак испорука одложена због проблема са курирским службама.

Компанија за снабдевање водом у власништву „Нестлеа“, „Реди рифреш“, извинила се путем Твитера за одлагање и прекид услуга, наводи америчка агенција.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала