Санда Рашковић Ивић: Са људима из власти не бих ни на кафу (видео)

© SputnikМаша Радовић
Маша Радовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланица у Парламенту Србије Санда Рашковић Ивић открила је за Спутњик које комаде највише воли да погледа у позоришту, ко је од интелектуалаца који су прошли кроз кућу њеног оца оставио најјачи утисак на њу, са ким би се мењала на један дан, али и које су додирне тачке психијатрије и политике.

Спутњик је шефицу посланичке групе „За спас Србије — Нова Србија“, докторку Санду Рашковић Ивић срео у Ташмајданском парку, за који је, како каже, веома везана, пошто је у њему подизала децу, а данас и унуку.

Са њом смо разговарали о приватним, али и политичким темама. На питање како са аспекта психијатра види феномен ријалити програма, Ивићева је истакла да су, по њеном мишљењу, они отров за разум, али и за душу.

„Они у ствари представљају замену за реалност. На неки начин пребацују пажњу несрећних људи на нешто друго, на неки други свет, на неке парапроблеме, само да не би мислили о својим проблемима. А циљ није да ви не мислите о властитом проблему. Циљ је да ви надрастете тај проблем, да га решите. Ако се бавите парапроблематиком ви ћете се само дубље закопавати. Ја мислим да је то погубно и да је то јако лоше по здравље нације, нарочито по здравље деце која треба да стасају у људе који ће да воде и да носе ову земљу у будућност“, истакла је докторка Ивић за Спутњик.  

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала