00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Ово је најнездравији начин спремања јаја

© Flickr / thegarethwiscombeКокошја јаја
Кокошја јаја - Sputnik Србија
Пратите нас
Јаја су веома важна за здрав доручак или било који други оброк, али уколико их спремате на овај начин — умањујете њихову нутритивну вриедност.
Јаја на облаку - Sputnik Србија
Јаја на облаку освојила свет (видео)

Баш као што је то случај са месом и поврћем, постоји безброј начина за спремање јаја — од којих су неки здравији од других.

Нутрициониста Џоел Ферен открио је који је најнездравији начин за спремање јаја.

„Поширање или кување јаја је вероватно најздравији начин њихове припреме, јер у њих не стављате бројне додатке који могу да буду штетни по линију, али и здравље. Једноставно их кувате у води“, тврди он.

Међутим, који је најнездравији начин припреме јаја?

Судећи по Џоелу, то је кајгана, јер постоје бројни рецепти који укључују додавање млека, павлаке и многих других ствари које повећавају број калорија, али и штетних масти у јелу.

Пржена јаја се, по његовом мишљењу, налазе негде у средини — у зависности од тога на чему их спремате.

Џоел предлаже коришћење уља у спреју, или минималне количине уља која се наноси четкицом по тигању, јер људи углавном претерају када га сипају директно из флаше.

Спремање јаја у њиховом изворном облику је, дакле, најбољи начин да у организам унесемо све оно најбоље што имају да нам понуде.

 

Извор: Аваз

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала