Трамп: Америка се не може заплашити

© REUTERS / Joshua RobertsДоналд и Меланија Трамп на комеморацији поводом 11. септембра 2001.
Доналд и Меланија Трамп на комеморацији поводом 11. септембра 2001. - Sputnik Србија
Пратите нас
Америка се не може застрашити, а они који то покушају придружиће се дугој листи поражених непријатеља који су се усудили да тестирају нашу нарав, упозорио је данас председник САД Доналд Трамп у Пентагону, једном од три места која су била мета терористичких напада 11. септембра 2001. године.
Вашингтон тренутно губи рат у Авганистану - Sputnik Србија
Зашто САД губе рат у Авганистану?

На првој комеморацији годишњице напада, коју је предводио у својству председника, Трамп је нагласио да сви грађани САД тугују за сваким од скоро 3.000 живота, колико је изгубљено у терористичким нападима пре 16. година.

Трамп је оценио да је тај напад био гори од јапанског напада на Перл Харбор током Другог светског рата јер су мета били цивили, преноси АП.

Он је обећао да се тако нешто никада неће поновити.

„Терористи који су нас напали мислили су да могу да усаде страх и ослабе наш дух, али Америка се не може застрашити и они који то покушају придружиће се дугој листи поражених непријатеља који су се усудили да тестирају нашу нарав“, рекао је Трамп у Пентагону, где су му се придружили министар одбране Џејмс Матис и начелник Генералштаба америчке војске Џозеф Данфорд.

Он је додао да је Америка уједињена и да нас „ниједна сила на свету не може раставити“.

Светски трговински центар у Њујорку - Sputnik Србија
Да ли је Америка сама крива за 11. септембар? Путин има своје мишљење

Минутом ћутања и оглашавањем звона у 8.46 сати по локалном времену данас је почело обележавање 16 година од терористичких напада у САД на месту где су се налазиле две куле близнакиње Светског трговинског центра у Њујорку.

Комеморација је почела у време када је авион који су отели терористи ударио у северну кулу Светског трговинског центра.

Пошта је минутом ћутања одата и у Белој кући у присуству америчког председника Доналда Трампа и прве даме Меланије.

Терористи из редова Ал Каиде отели су 11. септембра 2001. године четири путничка авиона и њима извели самоубилачке нападе на Светски трговински центар у Њујорку, као и на Пентагон у Вашингтону. Четврти авион срушио се на пољу у Шенксвилу, у Пенсилванији.

 

Танјуг    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала